poster Natuer Merke Leijen 2022

 

Op de 'Natuer Merk' fan de Leien willen de mienskippen van Eastermar, Rottefalle, de Pein, Sumar, de Tike en andere dorpen rond de Leien samen met kunstenaars, muzikanten en verhalenvertellers ‘stem en gezicht’ geven aan de Leien en de natuur.

Er zijn diverse kleine informatiekraampjes, korte excursies, workshops, spelletjes en proefjes (voor kinderen). Er worden Leienprijzen uitgereikt, er is een 'Winskebeam', een recordpoging ‘Skriisen’ en een libellenpoort.
Met het Skûtsje 'De Rot' wordt er een boom van Bosk overgebracht uit Leeuwarden die we aan het eind van de Natuur Merk op 4 september officieel planten.
Fryslân Fungies en Paviljoen De Leyen verzorgen enkele verrassende testhapjes.
Er is medewerking van veel artiesten (o.a.: Sarah Sötemann en Evert Hettema), mystery guests (o.a : Anneke Douma en Jan Ketelaar).
Er is drie keer per dag een 'Natuer Café' met themagasten rond een 9-tal thema's. Het tafelherenduo Alex Kooistra en Foppe de Haan stelt vragen aan de gasten en betrekt het publiek op informele en ludieke wijze erbij.

Op de 'Natuer Merk’ willen we publiek en natuurorganisaties met elkaar in verbinding brengen. Mensen bewust laten nadenken over de toekomst van de natuur nu we bijvoorbeeld steeds minder kunnen schaatsen door opwarming. De natuur bewuster beleven, ervan willen weten en er ook zelf (kleine) stappen voor willen doen om het evenwicht te bewaren en te bewaken.

Op deze Merk wordt tevens de fiets- en wandelroute van de Leien officieel geopend. En voor na de Natuer Merk staat een agenda 2023-2028 in de steigers om in te brengen in Natuerlik Fryslân 2050. Met inzet van de Fûgelwachten, de Noardlike Fryske Wâlden, IVN-Natuureducatie, Natuur en Milieu Educatie op scholen,
(Energie en Milieu) Coöperaties, Staatsbosbeheer, het Wetterskip en vele anderen.

Dit project is onderdeel van IIS, het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Univé.
De organisatie is in handen van IVN, Paviljoen De Leijen en (via Arcadia) het kunstenaarsduo Alex Kooistra & Joyce Schotborg.

(De NatuerMerk respecteert de omliggende natuur en wil geen overlast voor de natuur).
LINKS
https://www.youtube.com/results?search_query=natuermerke
https://arcadia.frl/agenda/142260/natuermerke-fan-de-leijen/
https://fetedelanature.nl/activiteit/natuermerke-fan-de-leijen/
https://www.facebook.com/NatuermerkefandeLeijen

DATA EN TIJDEN
vr 2 september 2022 : 13:00 - 21:00
za 3 september 2022 : 13:00 - 21:00
zo 4 september 2022 : 10:00 - 18:00

PRIJZEN
Volwassenen & kids : Gratis

Paviljoen de Leyen
Bildreed 3
9221 SJ ROTTEVALLE

 

PROGRAMMA
Het uitgebreide programma vind je in de bijlage.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: